Stel uw vraag

Klacht of verbeterpunt?

Heeft u klachten of suggesties voor verbetering? Laat het ons weten!

Wij begrijpen dat u als cliënt bepaalde verwachtingen en wensen heeft. Hoewel we ons best doen om hier zoveel mogelijk aan te voldoen, lukt dat niet altijd. Soms maken we keuzes die anders uitpakken. Misschien kan de communicatie duidelijker, zodat we beter begrijpen wat u van ons verwacht. Of wellicht zijn er punten waarop onze medewerkers hun werkwijze kunnen verbeteren.

Heeft u een klacht? Laat het ons weten. Wij zien dit als waardevolle feedback om onze dienstverlening verder te verbeteren. Hieronder leggen we uit hoe u een klacht kunt indienen.

Stap 1: Bespreek het met de medewerker of het team

Onze medewerkers doen hun uiterste best om goede zorg te bieden. Toch kan er soms iets misgaan en dat kan vervelend zijn. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te kaarten. Vaak helpt het om uw zorgen of onvrede direct te bespreken met de betreffende medewerker of het team. Dit leidt in veel gevallen al tot een oplossing.

Heeft u dit al geprobeerd, of vindt u het lastig om dit rechtstreeks te bespreken? In dat geval kunt u contact opnemen met de (locatie)coördinator/leidinggevende. Deze zal zo snel mogelijk op uw melding reageren. Mocht u niet rechtsreeks contact op kunnen nemen met de (locatie)coördinator of leidinggevende, dan kan dit ook via het e-mailadres: klachten@pgvz.nl of door te bellen met 038-3331794.

Stap 2: Klachtenfunctionaris

Komt u er met de medewerker/team of (locatie)coördinator/leidinggevende niet uit? Dan kunt u zich wenden tot de klachtenfunctionaris. PGVZ maakt gebruik van een interne, maar onafhankelijke klachtenfunctionaris.

De klachtenfunctionaris heeft een bemiddelende rol en behandelt uw informatie altijd vertrouwelijk. Alleen met uw uitdrukkelijke toestemming worden er eventueel verdere stappen ondernomen. U kunt bij de klachtenfunctionaris terecht voor:

  • Advies over uw situatie
  • Het bespreken van uw onvrede
  • Het indienen van een klacht
  • Informatie over de klachtenprocedure

De klachtenfunctionaris staat klaar om u te ondersteunen en samen naar een passende oplossing te zoeken.

U kunt de klachtenfunctionaris bereiken via het e-mailadres: klachten@pgvz.nl of door te bellen met 038-3331794. Binnen twee werkdagen ontvangt u een bevestiging.

Onvrijwillige zorg

De Wet Zorg en Dwang (WZD) is bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking of psychogeriatrische aandoening, zoals dementie, te beschermen tegen onnodige onvrijwillige zorg of opname. Onvrijwillige zorg mag alleen worden toegepast als er echt geen andere mogelijkheid is, en daarbij moet een zorgvuldig stappenplan worden gevolgd. PGVZ probeert deze zorgvorm zoveel mogelijk te vermijden en beoordeelt voortdurend of er minder ingrijpende alternatieven zijn. Bij ingrijpende situaties kan een onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon ondersteuning en informatie bieden. De cliëntvertrouwenspersoon is onafhankelijk en is niet in dienst bij PGVZ.

Veelgestelde vragen

Vragen die wij vaker krijgen, plaatsen wij op onze pagina met Veelgestelde vragen.

Bekijk veelgestelde vragen

    Webformulier

    Via dit webformulier kunt u een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris neemt zo snel mogelijk contact met u op.


    Bekijk privacyverklaring voor een uitleg wat we met uw gegevens doen.