Thuiszorg

Casemanager dementie

Dementie is een zeer ingrijpende ziekte. Niet alleen voor diegene zelf, maar ook voor alle betrokkenen. Veel partners en kinderen ondersteunen hun partner of ouder intensief. Dit kan zwaar en moeilijk zijn. Hier kan een casemanager dementie van PGVZ bij helpen.

Sinds 2019 bieden we casemanagement dementie vanuit PGVZ. Een belangrijke nieuwe pijler binnen onze zorgteams. Het doel van een casemanager is; ervoor zorgdragen dat iemand met dementie zo lang mogelijk, mits veilig en verantwoord, thuis kan blijven wonen.

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Dementie IJssel-Vecht, Netwerk Dementie Oost-Veluwe, Netwerk Dementie Steenwijkerland en Netwerk Dementie Flevoland.

Wat doet een casemanager dementie van PGVZ?

Om mensen met dementie en hun naasten zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren is er speciale begeleiding van de ‘casemanager dementie’. Afhankelijk van wat u wilt of nodig heeft, adviseert de casemanager u over:

  • De gevolgen van de ziekte;
  • Hoe u hiermee om kunt gaan;
  • De mogelijkheden aan hulp en zorg binnen de thuissituatie.

De casemanager is iemand die u begeleidt, die er voor u is, deskundig is en die de zorg kan regelen. Iemand die met u een langdurige en vertrouwde relatie aangaat, meehelpt belangrijke beslissingen te nemen en die creatief meedenkt om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Uw wensen en behoeften en die van uw naasten staan hierbij centraal.

Bent u mantelzorger van iemand met dementie? De casemanager dementie van PGVZ is er ook voor u. De casemanager heeft veel kennis van de wetten, regels en mogelijkheden op het gebied van zorg en begeleiding. Hij of zij kan u op weg helpen met het regelen van bepaalde dingen en kan u wijzen op bepaalde (zorg)mogelijkheden. Daarnaast kan de casemanager u een luisterend oor bieden en uw vragen beantwoorden over de ziekte.

Voor wie?

U komt in aanmerking wanneer de diagnose dementie is gesteld. Maar ook wanneer u een ‘niet pluis gevoel’ heeft, kunt u uw huisarts vragen om een casemanager dementie. Wil u meer informatie over casemanagement dementie van PGVZ? Neem contact met ons op via 038-3331794 en wij helpen u verder!