Corona

Informatie corona voor zorgvragers

Wij als zorgorganisatie hebben niet overal zicht op, een oplossing voor elke situatie of een antwoord op elke vraag. Het is een nieuwe, zich ontwikkelende situatie waar we ons in bevinden. We maken een inschatting van de te nemen maatregelen. Wanneer u vragen heeft, neem gerust contact met ons op. Dat kan via het telefoonnummer 038 3331794 of u kunt mailen naar corona@pgvz.nl (door de drukte en het thuiswerken van medewerkers kan het zijn dat wij lastiger bereikbaar zijn). 

Actueel nieuws

Actuele informatie over het corona virus vind je op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

PGVZ is aangesloten bij Actiz: Branchevereniging van zorgorganisaties. Actiz houdt de actualiteit rondom corona scherp in de gaten, hieronder vind je de laatste updates: https://www.actiz.nl/corona


Regels voor veilige zorgverlening bij (vermoedelijke) corona besmetting

Meest gestelde vragen

Zijn de kantoren van PGVZ ook open?

De regiokantoren van PGVZ zijn niet gesloten.

Heeft u vragen? Stel ze via telefoon of mail aan onze medewerkers.
Wij vragen u om uit voorzorg onze kantoren zo min mogelijk te bezoeken. Bedankt.

Update 27 juni 2022

Komt mijn huishoudelijke hulp ook?

Zolang u en de medewerker geen klachten hebben, kan de hulp gewoon doorgaan.

Update 27 juni 2022

Moet mijn huishoudelijke hulp een mondkapje dragen?

Ons beleid is dat elke medewerker een mondkapje draagt binnen 1,5 meter. Het is ter bescherming van zowel u, de zorgvrager als onze medewerkers.

Wij rekenen op uw begrip en vragen u dit beleid te respecteren.

Update 20 juni 2022

Ik heb klachten. Wat nu?

Huishoudelijke hulp: De huishoudelijke hulp mag niet langskomen totdat u negatief getest bent.

Verzorging & Verpleging: U krijgt zorg met extra persoonlijke beschermingsmiddelen. U wordt sterk geadviseerd u te laten testen. U wordt achterin de route gepland om eventuele besmetting te voorkomen. Dit gaat uiteraard in overleg.

Dagbesteding: Als je klachten hebt, kun je niet naar de dagbestedingslocatie komen. Je wordt geadviseerd om je te laten testen en houdt het advies van de GGD aan.

Ambulante begeleiding: U kunt geen begeleiding op locatie krijgen. Wel telefonisch of door te videobellen. De begeleider kan pas weer bij u langskomen als u negatief getest.

Wonen: Bewoners met klachten worden verzorgd met extra persoonlijke beschermingsmiddelen. Het advies om je direct te laten testen.

Update 27 juni 2022

Ik ben positief getest. Wat nu?

Huishoudelijke hulp: U kunt tijdelijk geen huishoudelijke hulp ontvangen. U kunt pas weer huishoudelijke hulp ontvangen nadat u minstens 5 dagen in quarantaine bent geweest en 24 uur klachtenvrij bent.

Verzorging & verpleging: U wordt verzorgd met extra persoonlijke beschermingsmiddelen. U wordt achterin de route gepland om eventuele besmetting te voorkomen. Dit gaat uiteraard in overleg.

Dagbesteding: Je kunt niet naar de dagbestedingslocatie komen en je moet minstens 5 dagen in quarantaine zijn geweest en 24 uur klachtenvrij voordat je weer kunt komen.

Ambulante begeleiding: U kunt geen begeleiding op locatie ontvangen. We proberen het via andere kanalen, zoals telefonisch of door te videobellen. U kunt pas weer begeleiding op locatie krijgen als u minstens 5 dagen in quarantaine bent geweest en 24 uur klachtenvrij bent.

Wonen: Je wordt verzorgd met extra persoonlijke beschermingsmiddelen.

Update 27 juni 2022

Mijn huisgenoot heeft klachten. Wat nu?

Huishoudelijke hulp: De huishoudelijke hulp mag niet langskomen totdat de huisgenoot negatief getest bent.

Verzorging & Verpleging: U wordt verzorgd met extra persoonlijke beschermingsmiddelen en u wordt achterin de route gepland om besmetting te voorkomen. Dit gaat in overleg.

Dagbesteding: Heeft je huisgenoot milde klachten? Hij of zij laat zich testen. Je mag naar de dagbestedingslocatie komen, maar houdt de basisregels in acht.

Ambulante begeleiding: U kunt geen begeleiding op locatie ontvangen. We proberen het via andere kanalen, zoals telefonisch of door te videobellen.

Update 27 juni 2022

 

Mijn huisgenoot is positief getest. Wat nu?

Huishoudelijke hulp: Uw huishoudelijke hulp mag niet langskomen zolang uw huisgenoot in quarantaine zit of niet klachtenvrij is.

Verzorging & Verpleging: U wordt verzorgd met extra persoonlijke beschermingsmiddelen en u wordt als laatste in de route gepland om besmetting te voorkomen. Dit gaat in overleg.

Dagbesteding: Je mag naar de dagbestedingslocatie komen, maar houdt de basisregels in acht.

Ambulante begeleiding: U kunt geen begeleiding op locatie ontvangen. We proberen het via andere kanalen, zoals telefonisch of door te videobellen.

Wonen: Als er een bewoner in de woonvorm positief getest is, gaat de desbetreffende bewoner in quarantaine. De overige bewoners worden getest op de 0ste dag en 5e dag.

Update 27 juni 2022

Ik heb klachten. Kan ik een zelftest doen?

U kunt een zelftest doen, maar u kunt zich ook laten testen bij de GGD.

Update 27 juni 2022

Huis Assendorp

Kunnen koffiemomenten, samen eten en activiteiten doorgaan?

Koffiemomenten, samen eten en activiteiten kunnen gewoon doorgaan mits er geen besmettingen zijn. Wanneer er een coronabesmetting wordt vastgesteld, gaan de activiteiten niet meer door. Het risico op besmetting is bij activiteiten namelijk het grootst.

Zijn er twee of meer vastgestelde coronabesmettingen? Dan kunnen de koffiemomenten en het samen eten ook niet meer doorgaan.

Een medebewoner is positief getest. Wat moet ik doen?

Al er iemand positief getest blijkt te zijn, dan worden alle bewoners die in nauw contact zijn geweest met die persoon (bijvoorbeeld tijdens een activiteit) getest op dag 0 en dag 5. Wij adviseren u een mondkapje te dragen tijdens het verplaatsen binnen Huis Assendorp wanneer er een coronabesmetting is.

Ik heb klachten. Wat moet ik doen?

Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Dan verzoeken wij u dringend om u te laten testen en tot de testuitslag in quarantaine te gaan.

Ik ben positief getest. Wat moet ik doen?

Als u besmet bent met het coronavirus, verzoeken wij u dringend om minstens 5 dagen in quarantaine te gaan of tot u 24 uur klachtenvrij bent.