Nieuws

Bruggenbouwer Bokaal voor Gosse Noppert

Brugnieuws.nl

KAMPEN – De Present bokaal ‘Bruggenbouwer van het Jaar’ wordt deze maand doorgegeven aan Gosse Noppert, oprichter van Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg. In de ogen van Present Kampen is hij een bruggenbouwer pur sang: hij heeft sinds 2012 meerdere bruggen gebouwd in de complexe wereld van de zorg.

Het begon allemaal met de dagelijkse praktijkervaring rondom de zorgverlening aan zijn dochter die Cerebrale Parese heeft. Hij ervaarde dat zij als cliënt weinig keuze had in de zorg en dat niet de cliënt, maar de agenda van de verzorger centraal stond. “Ik was daar ontevreden over en vond dat de zorg beter en passender georganiseerd moest kunnen worden”, zegt Gosse. Hij stopte daarvoor zijn eigen werkzaamheden en ging zich volledig richten op het uitzoeken van ‘hoe het anders kan’. Hij zocht (en vond) maatschappelijk betrokken investeerders in Kampen en richtte met hen PGVZ (Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg) op. In het begin leverde PGVZ alleen verzorging en verpleging maar al snel groeide de vraag naar andere takken van zorg.

Wie op de site van PGVZ kijkt, duizelt het van de gebieden waar hij als directeur van PGVZ momenteel antwoorden op geeft aan zorgvragers. En dat in een tijdsbestek van 5 jaar. In 2015 werd Gosse door Prodemos al landelijk voorgedragen als MeesterBurger van Kampen vanwege zijn verdiensten in het leggen van verbindingen tussen bedrijfsleven, bestuur en burgers.

De risico’s die hij, samen met anderen, heeft genomen, hebben geresulteerd in een bijzondere onderneming. Een brug waarover dagelijks 2.800 zorgvragers antwoord op hun zorgvraag ontvangen van 750 medewerkers. Hij heeft de kunst verstaan om met zijn team te verbinden in een oerwoud aan regelingen, en een eenvoudig en passend antwoord te vinden voor op iemand met een zorgvraag.