Nieuws

Bouw zorgappartementen Stationskwartier van start!

eerste paal zorgappartementen Stationskwartier

Woensdag 6 oktober was het dan éindelijk zover: de eerste paal van de nieuwe zorgappartementen aan het Stationskwartier is geslagen. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de 27 toekomstige bewoners samen met hun familie toeleven naar de start van de bouw. Een feestelijk moment waar we nog lang op mogen terugkijken!

Gezellige sfeer

Op de plek waar het appartementencomplex zal verrijzen, stond nu een feestelijke tent voor bewoners, familie en andere betrokkenen. Ook de pers en andere genodigden waren tijdens het event aanwezig. Al snel stroomde de tent vol en hing er een gezellig sfeer. Na de speeches van onze directeur Gosse, Wethouder van der Sluis, Berend Jan van der Steeg (Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen) en Henk Driessen van Loostad (ook woordvoerder namens Mondria Advies) was het grote moment aangebroken. Vijf toekomstige bewoners kregen de eer om het terrein in confetti te hullen, waarna de symbolische ‘eerste paal’ in de grond werd geslagen.

Een droom die uitkomt

Het slaan van de eerste paal vormde het startschot van de bouw die naar verwachting in oktober 2022 afgerond zal worden. In totaal worden er 27 appartementen gebouwd, voor drie verschillende doelgroepen. Het hoofddoel? De bewoners allemaal zoveel mogelijk zelfstandig laten wonen. Gosse: ‘’door de zorg van mijn eigen dochter maak ik van dichtbij mee hoe moeilijk het is om de zorg te krijgen waar behoefte aan is. De bouw van deze zorglocatie is dan ook écht een droom die uitkomt.’’

Alleen én samen

Het nieuwe appartementencomplex wordt een unieke zorglocatie, waar bewoners met 24-uurs zorg en begeleiding zelfstandig kunnen wonen maar óók makkelijk elkaar kunnen opzoeken. Jody Noppert, een van de 27 toekomstige bewoners vertelt enthousiast: ‘’Ik woon nu nog bij mijn ouders, maar ik vind het geweldig om straks mijn eigen plek te hebben. Nieuwe mensen ontmoeten en genieten van de vrijheid is iets waar ik het meest naar uitkijk. Én het leuke is dat mijn beste vriend er ook gaat wonen; dus we kunnen straks vaak samen op pad!’’

Intensieve samenwerking

Bij het project zijn ontwikkelaar en aannemersbedrijf Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen, Mondria advies, Loostad Vastgoedontwikkeling en Van den Berg Architecten betrokken. Ook de gemeente Kampen werkt actief mee aan het project. Wethouder van der Sluis: ‘’Als gemeente vinden we het belangrijk dat iedereen een goede plek heeft in de samenleving. Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van hoe we kunnen samenleven in de wijk’’.