Nieuws

SKJ-registratie voor onze collega’s ambulant!

Twee collega’s van onze afdeling Ambulant hebben een SKJ-registratie ontvangen. Gefeliciteerd Maaike en Gerda! We zijn super trots op jullie. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) registreert jeugdprofessionals op hbo-niveau en hoger in het Kwaliteitsregister Jeugd en laat zien dat een jeugdprofessional aan zijn vakbekwaamheidseisen voldoet.

Beste Gerda Heijboer Janssen,
Jouw registratieaanvraag voor de SKJ is toegekend!

Dit ontving ik vandaag. En wat heeft dit veel waarde voor mij.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Van MBO naar HBO.

Niet door een studie te doen, maar door mijn ervaring als jeugdzorgmedewerker aan te tonen met een portfolio.

Al jaren ervaar ik in mijn werk dat ik een flinke rugzak heb, gevuld met bakken ervaring in de jeugdzorg.

Het zorgen voor mijn kinderen heeft me een ervaren jeugdzorgmedewerker gemaakt. Want, inderdaad, wat weet ik veel van autisme, van chromosoomafwijkingen, van bijzonder gedrag, van onbegrepen gedrag, van werkelijk alles wat met wet en regelgeving te maken heeft.

En toen stond ik op: Ik denk dat ik op mijn werk op Hbo-niveau functioneer en dat zal ik laten zien.
Dan komt mijn karakter om de hoek: Werkelijk Gerda? Jij? HBO? Hoezo denk jij dat je dit kunt?

Ik ging de route onderzoeken en werd steeds enthousiaster, maar ook steeds meer onzeker. Gestimuleerd door Bart Heijboer, en ook zeker geholpen door hem, ging ik door mijn onzekerheid heen en ben ik het gewoon gaan doen.

Een EVC-traject bij VIGOR. Samen met een traject begeleider ga je onderzoeken wat je al weet, wat je competenties zijn en waar je eventueel bijscholing nodig hebt.

Ik schreef met bloed, zweet en veel tranen een reflectieverslag. Ook hier was Bart Heijboer voor mij onmisbaar. Want ik kwam weer veel pijn en moeite tegen die ik de afgelopen jaren doorgeworsteld heb met mijn gezin en met mijzelf. Want wat heb ik gevochten. Ik wilde het allerbeste voor mijn kinderen. Ik heb een burn-out gehad, ben weer opgekrabbeld en heb therapie gevolgd.

Nu word ik op deze manier erkend, alles wat ik heb doorlopen heeft ineens een status.

Wat ben ik trots op mezelf en dankbaar voor de kans die ik van mijn fijne werkgever PGVZ (zorg met tijd en aandacht) kreeg.

Dankbaar voor het geduld van Bart Heijboer. Dankbaar voor de competenties die Etta Koning-Jacobs in mij zag.

Ik ga door met ontwikkelen en zoeken naar nieuwe kansen en nieuwe taken, altijd op zoek naar nieuwe wegen voor de kinderen die dit zo verdienen. Niet alleen mijn eigen kinderen die ondertussen volwassen zijn maar juist voor de kinderen die ik mag begeleiden!’

Gerda Heijboer Janssen