Nieuws

PGVZ neemt cliënten en medewerkers over van TSN

Thuiszorgorganisatie PGVZ gaat in Zwolle het werk van TSN overnemen. Naast de zorg voor circa 775 cliënten neemt PGVZ ook de ruim 140 medewerkers van TSN over. Door de overname verandert er voor de mensen die thuiszorg krijgen niets: ze zullen dezelfde zorg krijgen van dezelfde zorgmedewerker. 

Tien kandidaten
Tien organisaties hadden zich bij de gemeente Zwolle gemeld om het werk van TSN over te nemen. Volgens de gemeente kwam PGVZ met het beste bod door de belofte dat banen behouden zouden worden en dat het personeel dezelfde arbeidsvoorwaarden behoudt. Ook het behouden van de huidige ‘koppels’ tussen medewerker en cliënt was van belang. Gosse Noppert van PGVZ is trots dat het zijn organisatie is gelukt zo’n overtuigend voorstel op tafel te leggen. Maar hij dankt ook de medewerkers van de gemeente Zwolle en wethouder Nelleke Vedelaar in het bijzonder.

Solide organisatie
Door de overname van PGVZ ziet de toekomst voor de cliënten en medewerkers van TSN in Zwolle er weer zonnig uit. PGVZ is een solide organisatie die er in slaagt om met een compact management een brede basis van verzorgers aan te sturen, die met een grote mate van zelfstandigheid werken. Dat scheelt flink in de kosten. Wij bieden meer zorg voor hetzelfde geld. Daarbij komt dat de verzorgers veel vrijheid hebben om in overleg met de cliënt zijn of haar behoefte in te vullen, en dat meteen neer kunnen leggen bij degenen die dat mogelijk moeten maken. De lijnen zijn kort, de kosten laag, de service hoog. 

TSN binnenkort failliet
De komende weken dragen de bewindvoerders van TSN alle cliënt- en medewerkersgegevens over aan PGVZ. TSN wordt naar verwachting morgen failliet verklaard. Het bedrijf vroeg eind november uitstel van betaling aan vanwege grote financiële problemen.