Nieuws

Kerstpakketten voor MEE

Kerstpakketten MEE gemaakt door geWOON!

Gemaakt met heel veel liefde en aandacht door de medewerkers van geWOON! Kampen.

Donderdag 14 december was het dan zover, het uitdelen van de kerstpakketten die de cliënten van geWOON! helemaal zelf hebben gemaakt en verpakt.

De dag dat wij te horen kregen dat we wel meer dan 300 kerstpakketten mochten maken voor de medewerkers van MEE was een dag vol enthousiasme maar ook ongeloof bij onze cliënten. Vragen als ‘zoveel?’ en ‘Kunnen we dat wel?’ kwamen naar voren.
Maar natuurlijk kunnen wij dat geWOON! Onze begeleiders hadden er het volste vertrouwen in dat we dat samen met onze toppers van cliënten zouden gaan klaarspelen.
En zo zijn we vol goede moed aan een, voor ons, grote klus begonnen.
De vraag was ‘wat gaan we doen en wat komt er allemaal in?’ Het streven was natuurlijk het meeste zelf te gaan maken!

De pakketten werden gevormd aan de hand van 3 thema’s, de 3 dagdelen. Zo hebben we een zelfgemaakt dienblad met daarop de crackers, een potje jam en een appelsap gekozen voor een- liefdevol ontbijtje op bed-. Een zelfgemaakt huisje met chocoladerotsjes, een bakje pindamix en een perensap voor
-het rustmomentje voor jezelf- in de middag.
En voor de- avondgezelligheid- hebben we gekozen voor een snijplank met daarop een harde worst en een mosterddille dip en daarbij een vlierenbessensap.
Alle eet- en drinkbare producten zijn van de Zuivelhoeve, waarmee de winkel van geWOON een goede samenwerking heeft. Het inpakken van bijvoorbeeld de nootjes en de pindarotsjes is een onderdeel van de dagbesteding van geWOON.

Alle dienbladen, huisjes, snijplanken, kaartenhouders en houten schoolbord hangers worden gezaagd en in elkaar gezet door de ‘dagbesteding serviceteam geWOON Kampen’ en vervolgens wordt het in de ‘dagbesteding van de winkel geWOON Kampen’ afgewerkt en beschilderd.

De dienbladen en de huisjes zijn afgewerkt met krijtverf en wax van het merk Amazona, tevens in onze winkel geWOON te verkrijgen.

Andere zelfgemaakte producten zijn de kaarten. Een set van zes kaarten ontworpen door onze cliënten en met de hulp van onze begeleiders. Elk kaartje is afzonderlijk met de hand ingekleurd door onze cliënten van de winkel. We zijn ontzettend trots op deze kaarten en we merken dat hier veel vraag naar is dus we gaan geWOON nog even door met het maken van deze kaarten, verkrijgbaar in de winkel van geWOON Kampen.

Een andere samenwerking die we zijn aangegaan voor dit project is de samenwerking met kaarsenmakerij de IJsselhoeve in Kampen, onderdeel van stichting Philadelphia. Het was een behoorlijke klus om al deze kaarsen met de hand te maken door de cliënten van de werk/dagbesteding de IJsselhoeve. Bij deze bedankt, jullie hebben mooi werk geleverd!

Tekst: Annerieke Rietberg