Nieuws

geWOON! in beweging

Kampen – Wethouder Van der Sluis bracht donderdag 1 juni een bezoek aan geWOON! in beweging. Hij heeft de deelnemers gesproken en met hen mee gesport. Op deze manier heeft de wethouder een goede indruk kunnen krijgen van dit initiatief. Het was een gezellige en sportieve middag.

geWOON! in beweging is een initiatief van Sportcentrum Sonnenberch en geWOON! dagbesteding (onderdeel van PGVZ). Deelnemers van de dagbesteding krijgen de kans om in een beschermde omgeving te sporten. Sportcentrum Sonnenberch stelt hun sportzalen elke donderdag van 14.30-15.30 uur ter beschikking, zodat dit een beschutte sportplek wordt. De instructeurs creëren een passend sportaanbod en de begeleiders (van PGVZ) ondersteunen voor tijdens en na het sporten passend bij de hulpvraag door de verschillende problematieken. Daarnaast geven de begeleiders advies op het gebied van gezondheid.

Sporten kan voor de deelnemers een drempel zijn om verschillende redenen. Door een laagdrempelige sportmogelijkheid te bieden, wordt gestimuleerd dat sporten (weer) onderdeel wordt van het dagelijks leven. Dit heeft naast de fysieke voordelen ook veel mentale voordelen.

Er zijn nu al 23 fanatieke sporters! Elke maand wordt er nog een aanvullend programma geboden om de deelnemers kennis te laten maken met andere sporten. Zo hebben zij al een keer gebokst, gezwommen en een bootcamp gedaan.