Nieuws

CoopCompact Kampen-Zuid & PGVZ Thuiszorg doneren aan de Voedselbank

PGVZ Thuiszorg Kampen

 www.brugnieuws.nl

CoopCompact Kampen-Zuid en PGVZ Thuiszorg hebben 185 rollades gedoneerd voor in het kerstpakket van de bezoekers van de Voedselbank. Dinsdag 19 december hebben Tim Veldhuis en Gosse Noppert de rollades overhandigd aan Joop Hartman van de Voedselbank. Met het voedsel dat gedoneerd wordt, helpt de Voedselbank Kampen momenteel 185 huishoudens die in armoede leven.

De Voedselbank Kampen e.o. wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en wil verspilling van voedsel tegengaan. Zij doet dat door kwalitatief goede voedingswaren in te zamelen en vervolgens op gezette tijden voedselpakketten uit te delen aan huishoudens en alleenstaanden die in grote armoede leven. Ook stelt de Voedselbank zich ten doel een bijdrage te leveren aan een verdere bewustwording binnen de Kamper samenleving met betrekking tot armoede en armoedebestrijding. 
Gosse Noppert: “Dit jaar heeft PGVZ ervoor gekozen om i.p.v. een kerstattentie te geven aan zorgvragers en een uitgebreide kerstborrel voor medewerkers te organiseren, een donatie te doen aan de Voedselbank. Eigenlijk zou er helemaal geen voedselbank nodig moeten zijn, maar goed dat ze er toch zijn. We hopen dat er in de toekomst meer ondernemers zijn die de voedselbank willen ondersteunen.”

De Voedselbank is gevestigd in IJsselmuiden (locatie basisschool de Zandberg – ingang Erfgenamestraat tegenover nr. 64). Meer informatie over de voedselbank: www.voedselbankkampen.nl of neem contact op met Wim Fijn – coordinatie@voedselbankkampen.nl.