Bouw Zorgappartementen Stationskwartier Kampen

Zorgappartementen Stationskwartier Kampen PGVZ

Update Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen en PGVZ

Juni 2022

Deze week is het hoogste punt bereikt van de zorgappartementen van het Stationskwartier! Een mooie mijlpaal. De bouw zal naar schatting in oktober 2022 klaar zijn. PGVZ heeft getekend voor de bouw van 27 zorgappartementen in het Stationskwartier in Kampen. bewoners kunnen hun nieuwe stulpje waarschijnlijk rond januari 2023 betrekken.

Hier komen mensen te wonen die 24-uurszorg en/of begeleiding nodig hebben, maar wel graag zelfstandig willen wonen.  Elk appartement heeft een eigen woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Daarnaast komen er gezamenlijke woonkamers waar de bewoners de gezelligheid kunnen opzoeken. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Kampen, Loostad Vastgoedontwikkeling, Mondria Advies, Van den Berg Architecten, Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen en PGVZ.

Update Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

April 2022

Het oog wil ook wat! En dat zien we op het Stationskwartier in Kampen, waar een fraai stukje metselwerk is verricht. Daar is inmiddels het metselwerk op de tweede verdieping ook een feit. Dat blijft altijd vakwerk! Ook de kalkzandsteen binnenmuren van deze verdieping zijn op z’n plek. Ook de derde verdiepingsvloer is gelegd, samen met het aanbrengen van de laatste balkons.

Verder houden de vaklieden van Van der Steeg zich bezig met de wapening (technische versterking) en E/W installaties. Naar verwachting wordt eind april de vloer weer gestort, waarna de ondersteuningen van de eerste verdiepingsvloer verdwijnen. Dan ontstaat er een mooi inzicht in de hoeveelheid ruimte op de begane grond. In mei wordt er verder gewerkt met de kalkzandsteen binnenwanden van de derde verdieping; en zo gaan we gestaag richting het dak!

Update Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

Maart 2022

De contouren worden zichtbaar! Zo geeft het bijzondere metselwerk al voorzichtig vorm aan de hoofdentree. Het kale beton boven de steiger wordt voorzien van steenstrips voor een robuust karakter. Verder is het lijmen van de kalkzandstenen bijna ‘achter de rug’, zodat de omvang van de appartementen steeds zichtbaarder wordt. Ook zijn inmiddels diverse buitenkozijnen aangebracht, waardoor het complex steeds meer tot leven komt. Verder wordt er gewerkt aan de tweede verdieping, waar de vloer en de balkons gelegd/gemonteerd worden. Kortom: er wordt flink wat werk verzet om deze huisvestingsplannen om te zetten tot realisatie.

Update Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

Februari 2022

De vaart erin; bouwupdate Stationskwartier Kampen

Tijd voor een update! Na het slaan van de eerste paal in oktober is er veel gebeurd op het bouwterrein van het Stationskwartier in Kampen. Inmiddels gaan we lekker de hoogte in, maar daar komt nog wel even wat bij kijken. Zo vergde de montage van het balkon wat aandacht: met een gewicht van meer dan 10.000 kilo was het hijsen een flinke klus. En dan niet te vergeten het storten van de verdiepingsvloer vorige week; daar ging maar liefst 203 m3 (203000 liter) beton mee gemoeid..;-). Wat een hoeveelheden!

Kortom: er wordt hard gewerkt om voor de toekomstige bewoners een fijne woonplek te realiseren.

Update Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

December 2021

‘In deze donkere dagen voor Kerstmis zijn er ook mooie lichtpunten! Na het slaan van de eerste paal voor de 27 zorgappartementen in Kampen is de bouw inmiddels in volle gang. Zo is er in het Stationskwartier flink met kalkzandsteen ‘gestapeld’. De binnenwanden herrijzen op de bouwlocatie en zijn een eerste zichtbare omlijning van de unieke zorgappartementen die we in opdracht van PGVZ – Zorg en begeleiding zoals u het wenst realiseren.

Bovendien worden er prefab betonkolommen gemonteerd en wordt er een ondersteuningsconstructie aangebracht ten behoeve van de eerste verdiepingsvloer. Werksituaties waar veel bij komt kijken, daarom gaat het bouwproject binnenkort ook in de steigers. En de ‘vaart’ zit er goed in, want het streven is om de betonnen draagconstructie voor de eerste verdiepingsvloer van deze prachtige zorglocatie nog voor de kerst gereed te hebben. In het nieuwe jaar wordt er vervolgens gestart met het metselwerk.’

Van der Steeg Ontwikklen & Bouwen

Foto-update van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

November 2021

Update van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

November 2021

Met het leggen van de begane grondvloer is de eerste zichtbare stap naar de bouw van het ‘Stationskwartier’ gezet. De aankomende periode wordt er verder gewerkt aan het ‘fundament’ van het unieke appartementencomplex dat onder meer wordt gerealiseerd door grote kalkzandsteen-elementen. Op deze manier worden de muren van de begane grond gevormd. Bovendien worden er prefab betonkolommen gemonteerd en wordt er een ondersteuningsconstructie aangebracht ten behoeve van de eerste verdiepingsvloer. Werksituaties waar veel bij komt kijken, daarom gaat het bouwproject binnenkort ook in de steigers.

En de ‘vaart’ zit er goed in, want het streven is om het betonnen casco van deze prachtige zorglocatie nog voor de kerst gereed te hebben, tezamen met het leggen van de eerste verdiepingsvloer. In het nieuwe jaar wordt er vervolgens gestart met het metselwerk.

Foto-Update

November 2021

Verslag ‘Eerste paal zorgappartementen Stationskwartier’

Oktober 2021

RTV IJsselmond

Eerste paal geslagen Zorgappartementen Stationskwartier

Oktober 2021

Na vele jaren van intensieve voorbereidingen is vandaag de eerste paal geslagen voor 27 zorgappartementen in het Stationskwartier in Kampen. De paal is geslagen door wethouder Jan Peter van der Sluis samen met enkele toekomstige bewoners. Het was een feestelijke gebeurtenis!?

  • Appartementen en gezamenlijke huiskamers
  • Unieke samenwerking
  • Professionele verzorging & verpleging
  • Voorzieningen dichtbij

Als de bouw volgens planning verloopt zullen de bewoners over een jaar hun appartement kunnen betrekken! Mondria Advies VAN DER STEEG Ontwikkelen & Bouwen Gemeente Kampen Loostad bv Van den Berg Architecten B.V.

Lees hier het uitgebreide nieuwsbericht: https://pgvz.nl/zorgappartementen-stationskwartier-kampen/

Tekenen koopovereenkomst Stationskwartier

Juni 2021

De koopovereenkomst voor de zorgappartementen op het Stationskwartier getekend door Wethouder Van der Sluis (Gemeente Kampen), Henk Driesen (Loostad bv Vastgoedontwikkeling) en Berend Jan van der Steeg (VAN DER STEEG Ontwikkelen & Bouwen). Ook waren Cor Nieuwenhuis (Mondria Advies), Lucien Hamerpagt (Van den Berg Architecten B.V. ) en onze eigen Gosse Noppert aanwezig. Dit vond plaats in het Stadhuis in Kampen, onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard werd de 1,5 meter gewaarborgd. Over circa 1,5 jaar zullen 27 bewoners hun nieuwe stulpje betrekken, waar zij 24 uur per dag zorg en begeleiding kunnen krijgen van zorgaanbieder PGVZ.

Plan Zorgappartementen Stationskwartier Kampen

Mei 2021

In de nieuwbouwwijk Het Stationskwartier in Kampen zullen 27 zorgappartementen worden gebouwd voor PGVZ. Hier kunnen o.a. mensen wonen die 24-uurszorg en/of begeleiding nodig hebben, maar wel graag zelfstandig willen wonen. Naar verwachting kan deze woonvorm in 2022 van start gaan. 

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente KampenLoostad VastgoedontwikkelingMondria AdviesVan den Berg ArchitectenVan der Steeg Ontwikkelen & Bouwen en PGVZ.