Nieuws

“Bij PGVZ mogen werknemers meedenken hoe de zorg nog beter kan”

Jasmijn vertelt over PGVZ

“Ik zocht naar meer uitdaging in mijn werk en een organisatie waarbij de cliënt op nummer 1 staat. Dat vond ik bij PGVZ.” Verpleegkundige Jasmijn Vahl (25) werkt sinds vorig jaar bij de thuiszorgorganisatie PersoonsGebonden Vraaggerichte Zorg (PGVZ). Een organisatie waar een veilige omgeving voor de cliënt voorop staat en waar ze volop mag meedenken over ontwikkelingen binnen de zorg.


“In de thuiszorg ligt mijn hart. Ik houd van het een-op-een contact. Ik krijg niet alleen wat mee van het ziektebeeld van mensen, maar ook van hun relaties, huishouden en financiële situatie. Het totaalpakket dus,” vertelt Jasmijn Vahl enthousiast.

Na een aantal jaren in ziekenhuizen, verpleeghuizen en bij andere thuiszorgorganisaties te hebben gewerkt, kwam ze in 2015 bij PGVZ terecht. “Hier kom je het hele spectrum aan zorg tegen. Van hulp bij het aantrekken van steunkousen tot aan hele complexe situaties.” Ook is er binnen de organisatie veel ruimte voor ontwikkeling, geeft ze mee: “Dit is zowel voor de werknemers persoonlijk als voor het hele team een speerpunt. We werken voortdurend aan de kwaliteit van zorg.”

Uitdaging
Jasmijns takenpakket is erg divers: “Vaak ben ik ’s ochtends te vinden bij cliënten, waar ik uitgebreid de tijd voor hen neem. ’s Middags ben ik op kantoor. Ik regel onder meer de intakes van nieuwe cliënten, overleg met het team en leg contacten met huisartsen en apothekers. Die combinatie van werkzaamheden maakt het werk erg uitdagend.”

Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen, is een goede samenwerking en communicatie binnen het team van groot belang. “Daar staan we met z’n allen voor,” zegt Jasmijn. “PGVZ is een organisatie in ontwikkeling, waar de lijntjes kort zijn. Wij zijn een zelfsturend team, waarbij samenwerking en weinig managementlagen centraal staan. Als werknemers worden we uitgedaagd om mee te denken hoe de zorg nog beter en efficiënter kan. Er wordt hier écht naar je geluisterd.”


Veilig voelen
“Als je een organisatie zoekt waar de cliënt centraal staat, ben je bij PGVZ aan het juiste adres,” vertelt Jasmijn. “Cliënten mogen zelf aangeven op welke tijden ze de hulp willen ontvangen. Ook denken ze mee over de manier waarop we zorg leveren. En als er geen klik is tussen cliënt en verpleegkundige, kan er altijd een wisseling plaatsvinden. Het belangrijkste is dat mensen zich veilig voelen in hun eigen huis.”
PGVZ werkt met kleine zorgkringen rondom de cliënten. “Mensen krijgen dus slechts vijf tot zes zorgverleners over de vloer,” legt Jasmijn uit. “Dat is voor hen fijn, maar ook voor ons. Je bouwt als verpleegkundige een hechte vertrouwensband met je cliënt op.” De verdieping die ze in haar werk zocht, heeft ze bij PGVZ gevonden: “Ik zit hier helemaal op mijn plek!”