Wooninitiatieven

Bouw Zorgappartementen Stationskwartier Kampen

Zorgappartementen Stationskwartier Kampen PGVZ

Update Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

December 2021

‘In deze donkere dagen voor Kerstmis zijn er ook mooie lichtpunten! Na het slaan van de eerste paal voor de 27 zorgappartementen in Kampen is de bouw inmiddels in volle gang. Zo is er in het Stationskwartier flink met kalkzandsteen ‘gestapeld’. De binnenwanden herrijzen op de bouwlocatie en zijn een eerste zichtbare omlijning van de unieke zorgappartementen die we in opdracht van PGVZ – Zorg en begeleiding zoals u het wenst realiseren.

Bovendien worden er prefab betonkolommen gemonteerd en wordt er een ondersteuningsconstructie aangebracht ten behoeve van de eerste verdiepingsvloer. Werksituaties waar veel bij komt kijken, daarom gaat het bouwproject binnenkort ook in de steigers. En de ‘vaart’ zit er goed in, want het streven is om de betonnen draagconstructie voor de eerste verdiepingsvloer van deze prachtige zorglocatie nog voor de kerst gereed te hebben. In het nieuwe jaar wordt er vervolgens gestart met het metselwerk.’

Van der Steeg Ontwikklen & Bouwen

Foto-update van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

November 2021

Update van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

November 2021

Met het leggen van de begane grondvloer is de eerste zichtbare stap naar de bouw van het ‘Stationskwartier’ gezet. De aankomende periode wordt er verder gewerkt aan het ‘fundament’ van het unieke appartementencomplex dat onder meer wordt gerealiseerd door grote kalkzandsteen-elementen. Op deze manier worden de muren van de begane grond gevormd. Bovendien worden er prefab betonkolommen gemonteerd en wordt er een ondersteuningsconstructie aangebracht ten behoeve van de eerste verdiepingsvloer. Werksituaties waar veel bij komt kijken, daarom gaat het bouwproject binnenkort ook in de steigers.

En de ‘vaart’ zit er goed in, want het streven is om het betonnen casco van deze prachtige zorglocatie nog voor de kerst gereed te hebben, tezamen met het leggen van de eerste verdiepingsvloer. In het nieuwe jaar wordt er vervolgens gestart met het metselwerk.

Foto-Update

November 2021

Verslag ‘Eerste paal zorgappartementen Stationskwartier’

Oktober 2021

RTV IJsselmond

Eerste paal geslagen Zorgappartementen Stationskwartier

Oktober 2021

Na vele jaren van intensieve voorbereidingen is vandaag de eerste paal geslagen voor 27 zorgappartementen in het Stationskwartier in Kampen. De paal is geslagen door wethouder Jan Peter van der Sluis samen met enkele toekomstige bewoners. Het was een feestelijke gebeurtenis!🥂

  • Appartementen en gezamenlijke huiskamers
  • Unieke samenwerking
  • Professionele verzorging & verpleging
  • Voorzieningen dichtbij

Als de bouw volgens planning verloopt zullen de bewoners over een jaar hun appartement kunnen betrekken! Mondria Advies VAN DER STEEG Ontwikkelen & Bouwen Gemeente Kampen Loostad bv Van den Berg Architecten B.V.

Lees hier het uitgebreide nieuwsbericht: https://pgvz.nl/zorgappartementen-stationskwartier-kampen/

Tekenen koopovereenkomst Stationskwartier

Juni 2021

De koopovereenkomst voor de zorgappartementen op het Stationskwartier getekend door Wethouder Van der Sluis (Gemeente Kampen), Henk Driesen (Loostad bv Vastgoedontwikkeling) en Berend Jan van der Steeg (VAN DER STEEG Ontwikkelen & Bouwen). Ook waren Cor Nieuwenhuis (Mondria Advies), Lucien Hamerpagt (Van den Berg Architecten B.V. ) en onze eigen Gosse Noppert aanwezig. Dit vond plaats in het Stadhuis in Kampen, onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard werd de 1,5 meter gewaarborgd. Over circa 1,5 jaar zullen 27 bewoners hun nieuwe stulpje betrekken, waar zij 24 uur per dag zorg en begeleiding kunnen krijgen van zorgaanbieder PGVZ.

Plan Zorgappartementen Stationskwartier Kampen

Mei 2021

In de nieuwbouwwijk Het Stationskwartier in Kampen zullen 27 zorgappartementen worden gebouwd voor PGVZ. Hier kunnen o.a. mensen wonen die 24-uurszorg en/of begeleiding nodig hebben, maar wel graag zelfstandig willen wonen. Naar verwachting kan deze woonvorm in 2022 van start gaan. 

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente KampenLoostad VastgoedontwikkelingMondria AdviesVan den Berg ArchitectenVan der Steeg Ontwikkelen & Bouwen en PGVZ.