Wooninitiatieven

HBS

HBS Kampen

Begeleid wonen in de HBS

De HBS was vroeger de Hogere Burger School en wordt momenteel omgetoverd tot appartementen waar mensen kunnen wonen, met zorg en begeleiding dichtbij.

Op de bovenste verdieping worden er 15 appartementen gebouwd voor PGVZ. Een plek waar (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of ondersteuningsvraag op het gebied van bijvoorbeeld ASS.

Er is een gezamenlijke ruimte waar je elkaar kunt ontmoeten. Het betreft geen groepswonen, maar je kunt de gezelligheid wel opzoeken met elkaar en bijvoorbeeld samen tv kijken.

De andere verdiepingen zijn van IJsselheem. Zij gaan hier zorg bieden aan oudere bewoners die graag zelfstandig willen blijven wonen. Vind jij het leuk om af en toe iets voor hen te doen? Zoals een praatje maken of samen boodschappen doen? Dan is deze locatie wat voor jou!

Begeleid wonen in Kampen

Wil jij graag op jezelf wonen of leren om op jezelf te wonen? Wij kunnen je helpen om zelfstandiger te worden. Bijvoorbeeld door jou te leren hoe je met geld moet omgaan, hoe je kunt koken of omgaan met sociale situaties die lastig voor jou zijn. We vinden het belangrijk dat jij jezelf kunt ontwikkelen en dat je je thuis voelt.

Om bij PGVZ in de HBS te wonen zijn een aantal zaken belangrijk. Zo ben je overdag aan het werk/school of naar dagbesteding, of kun je zonder begeleiding in de directe nabijheid thuis zijn. Onze begeleiders zijn aanwezig van 15:00 uur tot 10:00 uur de volgende ochtend. Om in de HBS te kunnen wonen heb je een indicatie van het CIZ of CentrumGemeente nodig.

Bewoners kunnen hier naar verwachting vanaf begin 2025 wonen. Meer informatie over de HBS vind je hier. Hier kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van de HBS.

Op dit moment werken wij met een wachtlijst. Wil je meer informatie? Bel dan met PGVZ op 038 3331794 of stuur een mailtje naar bemiddeling.isp@pgvz.nl

Meer informatie over begeleid wonen in de HBS?
bemiddeling.isp@pgvz.nl 
038 333 17 94

PGVZ heeft meerdere wooninitiatieven waar zorg en begeleiding aangeboden wordt, klik hier voor meer info.


Kwalitatieve zorg op maat

Flexibel, op maat en begrepen. PGVZ helpt mensen met hulp in de huishouding, met thuiszorg en specialistische ambulante begeleiding. Verder is PGVZ actief op het gebied van werk en dagbesteding en bieden we zorg en begeleiding binnen wooninitiatieven voor mensen met een beperking.
Onze zorgvragers zijn mensen die bewust kiezen voor een organisatie met kleine teams, zodat ze vertrouwde gezichten om zich heen hebben. Zorg dat met voldoende aandacht wordt gegeven. Zorg met tijd voor elkaar.

HBS
Begeleid wonen in de HBS?

Er is een wachtlijst voor begeleid wonen in de HBS! Wil je meer informatie? Bel dan met PGVZ op 038 3331794 of stuur een mailtje naar bemiddeling.isp@pgvz.nl.